Gaminglaptop vs. stationär gamingdator

Idag har e-sporten vuxit sig större än någonsin. Allt fler väljer att ta det här med att spela på datorn lite mer seriöst och satsar på att bli riktigt bra. Det finns också fortfarande väldigt många som spelar dator av den enkla anledningen att det helt enkelt är väldigt kul. Oavsett vilken nivå man befinner sig på kan det vara svårt att veta vilken dator man ska välja. Vad är egentligen bäst? En stationär gamingdator eller en bärbar gaminglaptop?

Stationär dator lättare att uppgradera

En av de stora fördelarna med en stationär speldator är att det är relativt enkelt att uppgradera datorn allt eftersom tiden går. Man kan relativt enkelt byta ut komponenter och på så vis uppgradera sin dator över tid allt eftersom marknaden förbättras och utbudet av snabbare, nyare grejor förbättras. Man behöver helt enkelt inte köpa ny dator lika ofta för att hänga med utan kan uppgradera de olika komponenterna successivt. Detta gör såklart att man sparar både tid och pengar. Dessutom har en stationär dator, på grund av sin stora volym, bättre möjligheter till nedkylning.

Otympligt

En av de mest uppenbara nackdelarna med en stationär speldator är såklart att den blir en aning otymplig. Det kan kännas krångligt att det är svårt att förflytta den, och dessutom har man övrig utrustning som till exempel skärm och tangentbord att släpa på. Detta kan vara särskilt osmidigt om man vill ta med sig sin dator till någon form av event eller LAN. En laptop däremot är enkel att ta med sig. Den ger på så sätt också ökade möjligheter att spela lite var som helst, till exempel på håltimmar i skolan, eller hemma hos någon annan.

Prestandan samma – priset skiljer

Den allra första datorn tog upp ett helt rum. Utvecklingen gick sedan fort framåt, men det var ändå länge så att skulle man ha en riktigt bra dator, tog den upp ganska mycket plats. Så är det inte idag. Faktum är att prestandan hos de allra bästa gaminglaptoparna ligger på ungefär samma nivå som för de bästa stationära datorerna för gamling på marknaden. Det bör dock sägas att man får betala lite mer för en laptop med samma prestanda som en stationär dator. Man bör också ha i beaktning att det som sagt är svårare att uppgradera en laptop.

Med hjälp av dessa tips hoppas jag att du kan hitta rätt i ditt val av gamingdator.

Bli först med att kommentera

Kommentera

Din e-post adress kommer inte att publiceras offentligt.


*